DVĚ VÝHRY, STEJNÉ VÝSLEDKY

AFK OPATOVICE – SLATIŇANY   4 : 3 (2:0)

Branky:  Hanovec, Zelinka P., Richter J., vlastní

Sestava:  Vlček – Jičínský, Dujsík, Perůžek, Jánoš R. – Fikejz, Klouček, Lexman, Voda – Hanovec, Richter J.  (stř. Zelinka P., Víša, Zelinka A., Novák M.)

První utkání v krajských soutěžích se našemu mužstvu povedlo výsledkově i herně. Přesto začátek zápasu přinesl mírnou převahu hostujícímu mužstvu, které hrálo i vyšší soutěže, ale naštěstí jejich střelecké zakončení bylo nepřesné a ve dvou případech zasáhl úspěšně brankář Vlček. Postupem času jsme hru v poli vyrovnali, rychlé útoky zaměstnávaly obrany na obou stranách. Ve 34. minutě hlavičkoval těsně vedle Kuba Richter a tři minuty nato se chytře uvolnil Matěj Hanovec a z hranice šestnáctky nedal hostujícímu brankáři šanci. Ve 41. minutě jsme zahráli dobře trestný kop a hostující obránce si míč srazil do vlastní branky – 2:0. Do druhého poločasu vstoupila obě mužstva opatrně, přesto hosté snížili na 2:1 také vlastní brankou našeho mužstva. V rozmezí 68. až 72. minuty padly tři další branky a stav utkání se změnil na 4:2 pro naše hráče. V nervózním závěru dokázali hosté snížit hlavou na rozdíl jednoho gólu v 86. minutě, ale více jim naše obrana nedovolila. Pochvala pro všechny hráče za předvedený výkon, kdy se zkušenějším soupeřem drželi po celé utkání vyrovnanou partii.


AFK OPATOVICE „B“ – L. BOHDANEČ „B“   4 : 3  (2:2)

Branky: Blažek J., Křovák, Práchenský, Adamuška

Sestava: Hampl – Hladík, Svoboda, Blažek O., Jánoš M. – Tešla, Blažek J., Vandas, Hátle – Křovák, Hájek (stř. Bursa, Novák M., Práchenský, Krsek, Adamuška)

 V prvním zápase sezóny v nové soutěži 3. třídy jsme přivítali na domácím hřišti rezervu z Lázní Bohdaneč. Obě mužstva vstoupila do zápasu aktivně a již v 8. minutě se po centru z levé strany prosadil hlavičkou nikým nehlídaný hostující Virt – 0:1. Uběhly dvě minuty, kdy se po zahraném přímém volném kopu k odraženému míči v pokutovém území soupeře dostal Honza Blažek a střelou vyrovnal na 1:1. V 19. minutě poslal Kuba Tešla přihrávkou po křídle do úprku Miloše Křováka, který přeloboval hostujícího brankáře a zvýšil na 2:1. Bohužel o pár minut přišla ztráta míče na polovině hřiště, následoval rychlý protiútok a bylo vyrovnáno – 2:2. Úvodní třetina druhého poločasu patřila hostujícímu celku, který držel míč na kopačkách, k ničemu domácí celek nepustil, ale ani si nevytvořil žádnou vyloženou šanci. Poté se hra opět vyrovnala a v 66. minutě se po rohu hlavou prosadil nováček v týmu Vojta Práchenský svým premiérovým gólem – 3:2. V 83. minutě zvyšoval nádhernou střelou David Adamuška a tak bylo rozhodnuto. Bohužel v 85. minutě hostující kapitán Kvapil napřáhl ze 40ti metrů, domácí brankář Hampl si vybral špatnou chvilku a míč zapadl do branky – 4:3. V 90. minutě ještě David Adamuška viděl po druhém žlutém napomenutí kartu červenou, ale to již na zápasu nic nezměnilo a tak jsme si připsali v premiéře nové soutěže první tři body do tabulky.